Vergelijk online hypotheekrentes

Duurzaamheidshypotheken kennen extra lage rentes

  • Triodos Bank Energiebespaarlening eerste 10 jaar 0% rente! en 30 jaar looptijd (maximaal € 25.000,-). Rentekorting andere leningdelen afhankelijk van Energielabel.
  • ASN Bank Duurzaam Wonen 3,32% rente met NHG voor 10 jaar vast en 30 jaar looptijd (maximaal € 30.000,-). Ook nog 0,1% korting op de rente andere leningdelen.
  • Lot Hypotheken 1,50% rente! met NHG en 3,00% zonder NHG voor 15 jaar vast en 15 jaar looptijd (maximaal € 35.000,- ).
  • ASR Hypotheken 3,20% rente met en zonder NHG voor 15 jaar vast en 30 jaar looptijd (maximaal € 65.000,- ).
  • Centraal Beheer 0,80% korting voor de eerste rentevastperiode en 15 jaar looptijd (maximaal € 25.000,- ).

Twee jaar de tijd en geen kosten of renteverlies voor het bouwdepot. Mogelijk tot maximaal 106% van de marktwaarde van de woning.


Hypotheekrentes vergelijken

Voor de voor u geschikte hypotheekrentes zijn een tal van keuzes. Zo heeft elke geldverstrekker een andere rente en lijkt de laagste rente het meest aantrekkelijk. Echter veelal kennen lage rentes ook minder goede voorwaarden en door het ontbreken van mogelijkheden om tussentijds op de rente in te spelen kan daardoor de uiteindelijke te betalen rente hoger zijn. Denk daarbij rentefaciliteiten als oriëntatie, rentemiddeling en looptijdrente.

Bij een korte rente moet u denken aan een rentevasteperiode van variabel (per maand of kwartaal), 1, 2 of 3 jaar. Bij een vaste rente moet u denken aan een rentevasteperiode van middellang 5 t/m 10 jaar en lang voor 12 jaar t/m 30 jaar.

Bij een lage rentestand heeft u dus profijt van een lange rentevasteperiode. Immers wanneer de rente zal stijgen, stijgt uw rente niet mee. Vrijwel altijd zal een 30-jaar-vaste rente een hoger percentage kennen dan een rente met een lagere rentevasteperiode. Het korter vastzetten van de rente kan dan besparing van de maandlasten opleveren. U moet echter wel nadenken of dit het verstandigste is. Dat hangt af van van een tal aan factoren: de huidige rentestand, wat de verwachting is in de toekomst, hoeveel vermogen er achter de hand is, hoogte inkomen en (extra) aflossingen bepalen de hoogte van de hypotheek op het moment van een renteherziening.