Geld lenen kost geld

Kredieten voor consumptie, woning en aankoop (elektrische) auto

Financiële ruimte voor uw wensen

Er zijn van die momenten in het leven die vragen om meer financiële ruimte om uw wensen te vervullen. Zeker bij grotere uitgaven voor woning of de aanschaf van een nieuwe auto kan een krediet een goede oplossing zijn.

De producten verschillen door het bestedingsdoel en of u particulier of ondernemer bent. Als onafhankelijk financieel adviseur kan PlannersDesk u hierbij van dienst zijn en uiteraard ook om de verschillende financieringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

We bekijken samen wat goed voor u is, nu en voor in de toekomst. We zorgen dat de lening op een verantwoorde manier tot stand komt en is afgestemd op uw situatie. Neem contact op of maak een afspraak om samen uw mogelijkheden te bekijken.

Financieren verduurzamen woning en aankoop EV

Verduurzamen woning

Voor investeringen om uw woning te verduurzamen is financieren met een hypotheek bij aankoop of oversluiten de meest gekozen oplossing. De meeste geldgevers kennen hier aantrekkelijke voorwaarden voor en een aantal hanteert voor dit doel een lagere rente.

Er zijn ook kredieten met een lage rente beschikbaar om te kunnen investeren in verduurzamen, zoals de Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening. Belangrijkste kenmerken zijn: minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen en looptijd 7, 10 of 15 jaar. Rente en voorwaarden hangen af of rijk, provincie of gemeente de geldverstrekker is.

Consumptieve bestedingen

Een doorlopend krediet is flexibel product om bij wisselende behoefte geld te kunnen opnemen en weer af te lossen. De laatste jaren minder gekozen omdat de vaste rente van een persoonlijke lening lager is dan variabel. Ook kan er veelal boetevrij op een persoonlijke lening afgelost worden.

Heeft u een of meerdere leningen dan is het vaak aantrekkelijk om deze over te sluiten tot één lening, maakt u uw financiën een stuk eenvoudiger. Het kan u ook  geld besparen, veelal is een lagere rente mogelijk. Vervolgens betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing, weet u precies waar u aan toe bent.

Financial lease

Bent u een zelfstandig ondernemer en wilt u uw nieuwe auto financieren? Dan is financial lease wellicht een goede oplossing. U hebt dan een krediet met een vaste looptijd, waarbij de auto het onderpand vormt. Door deze zekerheid is de rente lager.

Voor een elektrische auto kunnen wij u ook adviseren over de gunstigere bijtellingsregeling en de vrijstelling motorrijtuigenbelasting. Daarnaast ook voor andere praktische zaken, zoals een laadpaal.

Zakelijke kredieten

Heeft u behoefte aan een zakelijk krediet om uw ambities waar te maken? Zeker bij groeiende ondernemingen is er veelal behoefte aan extra werkkapitaal. Ook is er vaak geld nodig voor de aanschaf van inventaris, machines en bijvoorbeeld voertuigen.

Aan de hand van een haalbaarheidsinventarisatie (Quick Scan) kunnen wij goed bepalen wat de slagingskans is van de gewenste financiering. Bij groen licht kunnen wij bemiddelen bij het daadwerkelijk tot stand komen van de financiering.