Bereken of uw huidige hypotheek goedkoper kan

Waarom hypotheek oversluiten?

Wanneer u uw hypotheek oversluit gaat u met uw hypotheek naar een andere geldverstrekker. Er zijn verschillende redenen om dit te overwegen:

  • Lagere rente: Indien de huidige rente lager is dan uw hypotheekrente kunt u uw hypotheek oversluiten om uw hypotheeklasten te laten dalen. U bespaart dan in kosten.
  • Andere aflossingsvorm: Besluit u dat u toch meer wilt gaan aflossen? Dan is het misschien wel interessant om uw hypotheek over te sluiten en daarmee te veranderen van aflossingsvorm.
  • Verlengen looptijd: Door voor een langere rentevastperiode te kiezen heeft u meer zekerheid over de maandlasten en door een langere contractduur heeft u meer zekerheid om in dezelfde woning te kunnen blijven wonen.
  • Verbouwen: Wanneer u wilt verbouwen en extra geldt nodig heeft kan het interessant zijn uw hypotheek over te sluiten en daarmee uw hypotheek te verhogen.
  • Energiebesparende maatregelen: Zijn een goede investering om woongenot te verhogen, waarde van de woning te vergroten, beter voor milieu en uiteraard lagere energielasten zijn mooi meegenomen.

Bij het oversluiten van uw hypotheek zitten wel kosten aan verbonden. Belangrijk is daarom om te bekijken of de voordelen wel opwegen tegen de kosten. Zijn de kosten snel terug te verdienen? Bij kosten voor het oversluiten kunt u denken aan advieskosten, notariskosten en een eventuele boeterente.